Nieuws

Alle partijen akkoord met nieuwe informateur

Voortgangsbericht formatieproces

Nu de onderhandelingen over het sluiten van een mogelijk coalitieakkoord tussen de fracties van Lijst Fier en NLV sinds 26 april jl. zijn beëindigd, heeft Lijst Fier op 28 april jl. voorgesteld aan de drie andere partijen om onder leiding van een nieuwe externe, onafhankelijke informateur opnieuw de verkenningsfase in te gaan. Met dit voorstel hebben alle partijen zich akkoord verklaard.

Afgelopen weekend is geschreven aan een opdracht aan de beoogde informateur. Gehoord alle fractievoorzitters is deze opdracht inmiddels ook aangenomen door de heer mr. J.G. Kramer, burgemeester van de gemeente Noardeast Fryslân.

De opdracht aan de informateur luidt als volgt:

Op basis van de optelsom van de uitkomsten van de vier gesprekken, verzoeken wij de informateur een openbaar eindadvies uit te brengen aan de gemeenteraad van Vlieland over welke combinatie van partijen naar zijn oordeel de meeste kans van slagen heeft op het schrijven van een breed gedragen coalitieakkoord.

Op vrijdag 6 mei a.s. spreekt de heer Kramer met vertegenwoordigers van de vier partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Waddentweedaagse 2022 op Texel

Beste eilanders, de fractie heeft afgelopen donderdag en vrijdag, samen met de overige leden van de raad en de gemeenteraadsleden van de vier andere Waddeneilanden,

Lees verder »