Nieuws

Betere huisvesting voor iedereen

Guido Schuuring

Samen het verschil maken. Dat is de kern van de ambities van Lijst Fier. Onder meer hebben verduurzaming en uitbreiding van het woningaanbod hoge prioriteit in ons verkiezingsprogramma.

Als horecaman en voormalig ondernemer, weet ik als geen ander dat het krijgen van geschikte en goede woonruimte altijd een lastig punt is op ons mooie eiland. Te vaak zie ik nog dat vaste- en seizoenmedewerkers met velen in één huis wonen en slapen op stapelbedden. Je zou denken, dat is toch niet meer van deze tijd? Deze mensen hebben toch ook recht op een goede woon- en slaapplek? Helaas zorgt dat in sommige delen van ons dorp zelfs voor problemen. Zoals overvolle vuilcontainers en nachtelijk geluidsoverlast. Ik vind dat er een oplossing moet komen voor deze problematiek. Alle betrokkenen zullen daarin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Met praten en luisteren zullen we zeker tot goede maatwerk oplossingen komen.

Ik wil mij als raadslid graag inzetten voor een verbetering van de leefbaarheid in het dorp. De woonsituatie voor alle hardwerkenden moet verbeterd worden. Daarom is maatwerk voor het huisvesten van seizoenkrachten en het toevoegen van een woonbestemming op het plangebied Oosterseveld (bedrijventerrein) echt nodig. Huisvesting met goede duurzame voorzieningen, zo versterken we voor iedereen het plezier van wonen en werken op Vlieland.

Kandidaat-raadslid Lijst Fier,

Guido Schuuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Soortenrijkdom en maaien

Deze tekst werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van april 2024. Soortenrijkdom en maaien Vz, de letterlijke betekenis van het

Lees verder »

Aleksej Navalny

Het volgende werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van 26 februari jl. Voorzitter, Navalny is dood. Schokkend nieuws. Internationaal nieuws.

Lees verder »

Sluiting Noordwester

Beste eilanders, eind vorige week kwam het bericht binnen van het bestuur van De Noordwester, waarin per heden de definitieve sluiting en ontbinding van het

Lees verder »