Nieuws

Met de wind in de zeilen voor ons mooie eiland

Beste volgers,

Wat een resultaat. Na maanden bouwen aan onze nieuwe partij, hard werken, veel nadenken en veel goede gesprekken met inwoners van onze gemeente, kwam er gisteravond een uitslag waar we bijna niet op hadden durven hopen. Lijst Fier werd de grootste partij. Met bijna 40% van de stemmen heeft de Vlielander gemeenschap een enorm vertrouwen uitgesproken in onze kandidaten.

We willen iedereen bedanken voor de steun in de afgelopen maanden en tijdens de verkiezingsdagen. Dank ook aan de mensen die ons hebben geholpen met het uitwerken en uitdragen van onze visie door middel van advies, gesprekken en kritisch tegenspel. Het was een prachtig begin en zo gaan we door: met de wind in de zeilen voor ons mooie eiland.

Nu ligt de bal bij ons. Als eerste proeve van samenwerking mogen we beginnen met de formatie. Hoe we dat efficiënt en zorgvuldig aan willen pakken beschreef Henk Veerdig in februari al in een artikel. We komen om te beginnen met een suggestie voor een onafhankelijke informateur als procesbegeleider, waarbij we ook de voorstellen van andere fracties meenemen. We zetten ons in voor een vlotte formatie waardoor we snel kunnen beginnen met waar we voor gekomen zijn: goed bestuur.

Wat u in ieder geval van ons mag verwachten: we blijven actief werken vanuit onze kernwaarden. We blijven goed luisteren, constructieve samenwerking opzoeken en duidelijk richting geven met heldere communicatie. Op Vlieland zijn we voortdurend op zoek naar het juiste evenwicht tussen het kwalitatief hoogstaande eilander leven voor alle inwoners, de kleinschalige en hoogwaardige toeristische beleving en het behoud van het rijke stukje werelderfgoed tussen de Waddenzee en de Noordzee. Nu mogen wij ons daarvoor in gaan zetten.

Namens heel Lijst Fier, bedankt voor het vertrouwen.

Samen sterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Bestaanszekerheid

Beleid bestaanszekerheid (gemeente Vlieland, samen met Harlingen, Waadhoeke en Terschelling) Voorzitter, voor steeds meer mensen is toegang tot basisvoorzieningen niet vanzelfsprekend. Bestaansonzekerheid dus. Er zit helaas

Lees verder »

Soortenrijkdom en maaien

Deze tekst werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van april 2024. Soortenrijkdom en maaien Vz, de letterlijke betekenis van het

Lees verder »

Aleksej Navalny

Het volgende werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van 26 februari jl. Voorzitter, Navalny is dood. Schokkend nieuws. Internationaal nieuws.

Lees verder »