Nieuws

Plakken en presenteren

Henk Veerdig

Zaterdag 19 februari 2022 is weer een tweetal volgende stappen gezet in onze campagne. Om de aandacht te vestigen op de kandidaatstelling en het programma is natuurlijk de digitale weg vandaag de dag essentieel. In de hoop dat wij met onze mooie lijst, waarop alle kandidaat-raadsleden prijken, het vertrouwen krijgen van de eilander kiezers. Maar vandaag werd er dus ouderwets geplakt.

Politieke affiches begonnen begin 20ste eeuw massaal gedrukt te worden nadat het algemeen kiesrecht was ingevoerd. Rond die tijd verscheen ook het wellicht meest fraaie affiche, waarin een getekende mensch die de kerkklok luidde, lijkt uit te roepen: “Teekent het volkspetitionnement voor het algemeen kiesrecht!” Dat ging rechtsstatelijk gezien echt ergens over.

Na het plakken werd met groot genoegen en enige fierheid bekend gemaakt dat Robert Lanting namens Lijst Fier de kandidaat-wethouder is. Wanneer de eilanders in voldoende aantallen hun stem geven aan Lijst Fier behoort deelname aan een volgende coalitie tot de mogelijkheden.

Met Robert hebben wij iemand beschikbaar die betrokken is bij Vlieland, een jarenlange ervaring heeft opgedaan bij de overheid maar bovenal een verbinder is met een groot netwerk op maar ook buiten het eiland. Voor Robert geldt dat politiek gaat over jou en mij. Alleen door met elkaar samen te werken kunnen we iets voor elkaar krijgen. Ook als we het inhoudelijk niet altijd eens zijn. Samen sterk, zodat wij in het belang van alle eilanders de opgaven en transities die in de jaren die voor ons liggen en ook aan Vlieland niet voorbij gaan, met overtuiging gaan uitvoeren.

Afsluitend danken wij onze volgers, onze ambassadeurs en onze harde werkers op de achtergrond die ons geholpen hebben om in te voegen op de digitale snelweg en ook met de vormgeving van onze site en folder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief mei 2023: Wonen

Beste eilandbewoners, In de aankomende raadsvergadering van maandag 15 mei 2023 staat een uitermate belangrijk punt op de agenda. Het betreft het thema ‘wonen’. Samen

Lees verder »