Nieuws

Politiek café

Tijdens het vragenuurtje van de afgelopen raadsvergadering van de gemeente Vlieland op 30 januari 2023, werd namens alle fracties de volgende aankondiging uitgesproken, getiteld ‘Politiek café in dorpshuis De Vliestroom…’

Alle vijf fracties blijven, zoals afgesproken in het raadsakkoord, streven naar korte lijnen tussen eilanders en gemeenteraad, om te luisteren en om te vragen naar inbreng vanuit het dorp. Al langer suist in dit verband de mogelijkheid van een politiek café rond. Laagdrempeligheid en een oprecht welkomgevoel zijn daarbij van belang, hetgeen ons nieuwe Dorpshuis de Vliestroom nu juist uitermate sterk uitstraalt en ook zou kunnen faciliteren.

Onder het genot van een bak koffie, thee of glas limonade elkaar vrijblijvend ontmoeten, of even luisteren naar hetgeen iemand kwijt wil of naar zijn of haar idee verbetering behoeft, dit alles kan zo prima gedeeld worden. Volgers, fans, om-denkers, dwarsdenkers, idealisten, deskundige of minderkundigen, jong of oud, rekkelijken of preciezen, iedereen is welkom!

Nadat dit idee met de heer Tammes is afgestoft en besproken maakte een belrondje met de andere fracties helder dat het idee breed wordt gedragen. Feitelijk denk ik raadsbreed. Wat wij hiermee willen bereiken is dat juist ook op informele wijze de eilanders elk raadslid direct in alle vrijheid kunnen aanspreken, over alles wat de betreffende eilanders bezig houden. Het zijn immers de eilanders zelf die ons na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar het vertrouwen hebben gegeven om hen te mogen vertegenwoordigen.

Om die reden is vanuit alle vijf fracties uitgesproken om nu echt in het voorjaar het eerste politiek café te gaan beleggen, uiteraard in overleg met onze activiteiten coördinator Eline die, zoals in Uhk blijkt, wekelijks een leuk vol schema heeft van tal van activiteiten in het dorpshuis.

Voorzitter, aangezien dit praatje het komende politiek café reeds openbaart, zal deze aankondiging het startschot zal zijn voor het organiseren van het politiek café. Wij zullen voor de aankondiging inclusief uitnodiging richting de eilanders voor een bezoek aan het politieke café, gebruik maken van ons gemeentelijke huis-aan-blad UHK, ook door  een uitdraai in onze bieb.

Namens alle fracties, Henk Veerdig

In dit kader is het laatste nieuws dat het politieke café organisatorisch opgepakt gaat worden door Karla Moust (NLV) en Iris Pieterse (Lijst Fier). Samen sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Aleksej Navalny

Het volgende werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van 26 februari jl. Voorzitter, Navalny is dood. Schokkend nieuws. Internationaal nieuws.

Lees verder »

Sluiting Noordwester

Beste eilanders, eind vorige week kwam het bericht binnen van het bestuur van De Noordwester, waarin per heden de definitieve sluiting en ontbinding van het

Lees verder »

Vuurwerk

Het volgende artikel werd door Henk Veerdig namens Lijst Fier uitgesproken in de laatste raadsvergadering van dit jaar, op 18 december 2023. De hele vergadering

Lees verder »