Nieuws

Waarom Lijst Fier?

Cees Potiek

Er is mij in de afgelopen weken regelmatig de vraag gesteld: waarom moet er nóg een partij deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Ik zal proberen u te vertellen waarom ik vind dat het iets toevoegt dat Lijst Fier aan deze verkiezingen deelneemt.       

Zoals u misschien wel weet ben ik bestuurslid van de Stichting Rekreatiebelangen Vlieland (Kampeerterrein Stortemelk). Dit doe ik nu voor het 12de jaar, waarvan de laatste acht jaar als voorzitter. Er is in die tijd veel gebeurd op Stortemelk. Onder meer de Boshuisjes, nieuwe kampeerunits en nu als laatste de nieuwbouw van de kampwinkel en de Nulck. Zaken die toch de nodige impact hebben op het eiland. Zaken die ook meerdere malen in de raadsvergaderingen aan de orde zijn geweest.

Het SRV-bestuur is tijdens zo’n vergadering door de fractievoorzitter van het ABV als een “stelletje amateurs” weggezet. Dan zou je toch op zijn minst verwachten dat er eens een raadsfractie of raadslid zijn licht op zou steken bij het bestuur van de SRV? Op één uitzondering na is dat in al die jaren nooit gebeurd!

De ene uitzondering was Henk Veerdig van Lijst Fier. En dat is de reden waarom Lijst Fier aan de verkiezingen deelneemt: In gesprek gaan met de mensen en naar hun inbreng luisteren. Dat wil niet zeggen dat je het altijd eens zult worden, maar je moet het wel uit kunnen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huislijk geweld en femicide

Henk Veerdig – Zoals uitgesproken in de raadsvergadering van maandag 15 juli 2024 Voorzitter, een radio-interview met Jeannie Zuiderwijk, een schrandere vrouw, moeder en professioneel

Lees verder »

Ongemak

Afgelopen week is er in ons land een rechts-radicale regering geïnstalleerd. Een partij, die namens enkele woordvoerders al vele jaren verscheidene provocerende uitspraken heeft gedaan,

Lees verder »