Nieuws

Sluiting Noordwester

Beste eilanders,

eind vorige week kwam het bericht binnen van het bestuur van De Noordwester, waarin per heden de definitieve sluiting en ontbinding van het bestuur van het natuur-educatief informatiecentrum werden aangekondigd. Omdat het ingezette ambitieuze plan financieel helaas niet haalbaar bleek.

Dit bericht deed terecht in het dorp veel stof opwaaien. Het is dan ook buitengewoon jammer voor onze gasten in het algemeen en voor de personeelsleden en de vele vrijwilligers in het bijzonder dat ons bezoekerscentrum definitief dicht gaat.

Het breed gesteunde plan was ambitieus, waarmee het bestuur lef toonde. Alle schouders eronder was uiteindelijk het credo. Maar het vergt ook moed om de stekker eruit te trekken op het moment dat blijkt dat het financiële gat zodanig groot is, dat het door de steeds stijgende prijzen niet meer haalbaar blijkt te zijn.

Het bestuur zal enige tijd gegund moeten worden om het goed lopende Bunkermuseum 12H juridisch los te koppelen uit de huidige stichting, de arbeidscontracten van het personeel netjes af te ronden en de materiële afhandeling in goede banen te leiden.

Spoedig zal de vraag rijzen op welke wijze en waar misschien een nieuwe variant op het eiland opgetuigd kan worden om de belangrijke natuureducatie een plek te geven, inclusief een centrum voor excursies. In gezamenlijkheid zal deze vraag beantwoord moeten worden, hoewel dat op dit moment midden in de afhandeling mogelijk nog wat ongemakkelijk voelt.

Wij danken bestuur, personeel en vrijwilligers voor het goede werk en de inzet en wensen hen veel sterkte en succes toe.

Fractie Lijst Fier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Aleksej Navalny

Het volgende werd door Henk Veerdig uitgesproken namens Lijst Fier in de raadsvergadering van 26 februari jl. Voorzitter, Navalny is dood. Schokkend nieuws. Internationaal nieuws.

Lees verder »

Vuurwerk

Het volgende artikel werd door Henk Veerdig namens Lijst Fier uitgesproken in de laatste raadsvergadering van dit jaar, op 18 december 2023. De hele vergadering

Lees verder »