Nieuws

Vervolgstappen in de formatie

Beste mensen,

Ontwikkelingen volgen elkaar snel op met betrekking tot het formatieproces.

Allereerst is n.a.v. het schorsen van het coalitieproces door NLV door ons als Lijst Fier zoals bekend gemaakt de balans opgemaakt door de vraag te beantwoorden: hoe nu verder?

Uiteindelijk is, zeker ook door alle commotie rond de afgelopen raadsvergadering, besloten om terug te stappen naar het informatieproces en wel onder leiding van een externe informateur.

Lijst Fier heeft hiertoe een concept informatieopdracht voor de informateur opgesteld, welke zaterdagavond verstuurd is naar de andere drie fracties. Deze drie fracties worden uitgenodigd om hierop hun suggesties in te brengen, waarna deze begin volgende week aan de beoogd informateur worden voorgelegd.

Onze intentie is om vrijdag 6 mei aanstaande reeds deze informatieve sessies met alle vier fracties te laten plaatsvinden.

De informateur zal hiervan uiteindelijk verslag doen en adviseren welke partijen het meest voortvarend en succesvol met elkaar in gesprek zouden kunnen gaan voor het schrijven van een coalitieakkoord.

Wordt vervolgd.

Henk Veerdig

Lijsttrekker Lijst Fier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Huislijk geweld en femicide

Henk Veerdig – Zoals uitgesproken in de raadsvergadering van maandag 15 juli 2024 Voorzitter, een radio-interview met Jeannie Zuiderwijk, een schrandere vrouw, moeder en professioneel

Lees verder »

Ongemak

Afgelopen week is er in ons land een rechts-radicale regering geïnstalleerd. Een partij, die namens enkele woordvoerders al vele jaren verscheidene provocerende uitspraken heeft gedaan,

Lees verder »